Get Future-Proof | Podcast.

parapodcast_logo

Een kritisch gesprek tussen Timo Diedering, Koen Gijsman, Marin Kuijt en Kees Müller over de plek van de geesteswetenschappen binnen de universiteit. Wat kan je nog worden met deze ‘kansloze pretstudies’? Leiden de career services de student een bepaald keurslijf in? En waartoe dient de universiteit dan nog eigenlijk? Luister nu naar – en reageer vooral op – de volgende perspectieven van vier Humanities-studenten.

Reageren kan hieronder of, indien gewenst, via paratextmag@gmail.com.

3 Comments

  1. Aah tof jongens! Zet dit voort 😀 ben wel benieuwd naar wat in jullie opinie de taak van de universiteit is in de samenleving, dat kwam impliciet wel terug (Marin stelde dat studenten tot waardige, kritische burgers moeten worden opgeleid) maar bleef toch vooral een verzwegen premisse. Moet de universiteit niet juist voorbereiden op de samenleving (d.m.v. Career Services en gratis LinkedInfoto’s aanbieden)? Of moet ze eerder (kritische) afstand bewaren, maar waarom en welke afstand is dan gepast? Moet ze meegaan of zich afzetten, in hoeverre kan ze normatief zijn, dat soort vragen – ben nieuwsgierig naar wat jullie erover denken (misschien in een volgende podcast?)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s