Nacht

This piece was written by Robin van den Brule and Pauw Vos at the potluck picnic that has been organised to conclude our holiday theme – together they welcome shorter days and a new theme: perennial.

Dit stuk is geschreven door Robin van den Brule en Pauw Vos tijdens de potluck picknick die georganiseerd was om de vakantie en het bijbehorende thema af te sluiten – samen verwelkomen zij kortere dagen en het nieuwe thema: perennial.

 

Zonsondergang

We maakten een lijst met alle dingen die ons zouden kunnen overkomen voor de winter ons trof. Elke lettter moest een plaats verdienen tussen de zorgen die de zomer ons overbodig deed schijnen. De invallende duisternis tikte zacht op onze schouders en vroeg om voorzichtigheid.

Schemering

Een lichte dauw daalde neer. Koude en warme velden wisselden elkaar af, wat een lichte wind liet blazen. Met lijst in hand keken we uit over een stad die langzaam haar lichten aan deed.

Nacht

De nacht leek een voorproef van de winter die ons gretig zou overvallen. Zwart strekte hij zich voor ons uit, bleek belicht door een halve maan. De beweging van de doffe lichtvanger ten opzichte van de eindeloze sterrennacht was het enige wat de tijdelijkheid van onze situatie bewees.

Dageraad

Nog voor de eerste schaduw zich ontvouwde beseften we ons dat ook eeuwigheid enkel bestaat uit momenten. Langzaam wenden onze ogen aan het nieuwe licht, dat niets veranderde aan de bebaste bomen om ons heen – enkel wij waren nieuw.

Zonsopkomst

We lazen onze lijst in het licht van de eerste zonnestralen. Ze verleidden ons met beloftes over nieuwe zomers die nog lang niet zouden aanbreken, maar konden ons niet verblinden. We schudden elkaar de hand, wetende dat we ook deze winter met zekere tred zouden overbruggen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s