Een teckel met zes poten

Ik weet niet meer helemaal waarom, maar ik had zin om een teckel met zes poten te tekenen. Dit was een paar dagen geleden, en sindsdien heb ik veel over teckels nagedacht, maar nog geen teckel getekend. Ik heb me vooral afgevraagd hoe lang een teckel met zes poten zou kunnen worden. Ondertussen leer ik veel over het hondenras. Een paar feitjes die keihard van Wikipedia zijn gestolen:

• Er zijn drie soorten teckels: de standaard teckel, de dwergteckel, en de Kaninchen teckel. Deze worden onder andere van elkaar onderscheiden door borstomtrek, en waarom weet ik niet helemaal, maar dit vind ik een hilarisch idee. Er is ook aardig wat drama binnen de te ckelwereld (of in ieder geval, zo zit het in mijn hoofd), namelijk: de American Kennel Club erkent de dwergteckel niet. Ik moet moeite doen hier geen politieke motieven bij te verzinnen.
• De dwergteckel is de middelgrootste teckelsoort. Dit is gewoon dom.
• Er zijn teckels die verticale strepen hebben, Wikipedia zegt dat het een beetje op tijgerstrepen lijken. Dit is bullshit. Het lijkt meer op een groot aantal van mijn kledingstukken waar vlekken in zitten die ik er al lang niet meer uit krijg: vaag bruin en zwart en hoe de fuck heb je daar een vlek? Blijkbaar is dit de laatste jaren een vachtsoort die populair aan het worden is. Het feit dat er vachtsoorten zijn die blijkbaar in populariteit kunnen stijgen is bijna net zo belachelijk als het feit dat honden fokken nog mag wanneer de asielen uitpuilen.

Geen enkele website, noch de meerdere hondenfora die ik bezoek, kan me precies vertellen hoe lang een gemiddelde teckel nou is, wel kom ik deze spannende zin tegen:

“Bij de Teckel dient de schouderhoogte de helft van de lichaamslengte te bedragen en de borstomvang het dubbele van de schouderhoogte”.

Ik vind het woord ‘dient’ eng want ik hou niet zo van regels (zeker niet over uiterlijk) en het is al helemaal een kutzin omdat het me terug doet denken aan wiskunde op de middelbare school. Nee, dankjewel.
Toch maar even een slecht sommetje doen: op een random website vind ik dat de gemiddelde schouderhoogte van een teckel tussen de 20 en de 27 centimeter ligt. Dit neem ik voor waarheid aan. 27 x 2 = een teckel met 4 poten van 54 centimeter. Dit is een uitermate grote teckel, maar voor dit gedachtespinsel zou ik ook een uitermate grote teckel met zes poten willen.
Ervan uitgaande dat de extra poten van de teckel precies in het midden van de buik zouden worden geplaatst kan ze dus in theorie twee keer zo lang worden: bijna één meter tien dus. Ik houd niet echt van teckels, en vind ze alleen maar minder leuk nu ik er aardig wat internetpagina’s over heb gelezen (ze zijn zo klein omdat ze konijnen/dassenhollen in kunnen om de dieren hun huis uit te jagen om vervolgens dood te worden geschoten door een jager, ze blaffen heel veel, en worden steeds beschreven als ‘gespierd’ waardoor ik het idee heb dat ik mijn denkbeeldige teckel non-stop proteïneshakes zou moeten voeren), maar jezus wat wil ik graag een teckel van één meter tien.

Ik troubleshoot alvast wat problemen waar pessimistische (lees: saaie) mensen vast mee zullen komen:
• Wat voor gekke hondenmand zal ik dan wel niet moeten kopen?
• Geen idee, zie ik dan wel. Graag zou ik er zelf eentje maken in de vorm van een opengesneden broodje. Dan is het een hotdog als ze er in ligt. Een hot dog snap je. Ha-ha.
• Waar vul je die arme teckel dan mee op aan de binnenkant?
• Twee meter meer aan darmen? Een hele grote lever zodat ik niet meer alleen hoef te drinken? Kussenvulling?
• Kan ze haar zichzelf overal nog wel likken?
• Weet ik niet, maar dan wordt ze geforceerd manieren te leren, heb ik ook moeten doen.
• In principe zijn dieren met zes poten insecten, dus is dit ras van de teckel dan geen zoogdier meer, maar een insect?
• Goeie vraag, dat weet ik nog niet maar ik zal Freek Vonk even een DM doen op Instagram want hij weet dit vast wel.
• Doet dit jou ook denken aan de fantastische serie CatDog die vroeger op Nickelodeon werd uitgezonden?
• Ja, daar doet mij dit ook aan denken.

Het maakt me allemaal niet uit, ik noem haar Agnes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s